Één filmrolleke - 3 jaar.

Voor januari speel ik al gelijk wat vals hé - het feit dat ik niet zoveel licht zie helpt ook niet echt aan dat 12 rolls projectje, om 7u de deur uit (het begint terug wat lichter te worden smorgens - YAY) en dan om 5u terug thuis maakt dat projectje meer een weekendbezigheid... ANYWHO - ik had nog 3 filmrollekes liggen in de ijskast die dringend aan ontwikkeling toe waren. Dus kablamo - den Hema ontwikkelt @ 3€ 't stuk. Ik denk niet dat ik elders al cheaper heb gezien. En om al direct wat ambetant te doen lever ik een gepushed expired filmrolletje in (pushed als in, normaal 100 asa > gepushed naar 400 asa). Om de één of andere reden kostte het wel 5.75€ - Hema ging het nog eens checken waarom de prijs hier afweek.
Ook zaten m'n andere filmrolletjes blijkbaar vast in hun fotosluisding :/ een paar dagen langer wachten dus. Soit - met dit ene rolletje had ik m'n bezigheid al dit weekend. Scanner nog eens van onder het stof gehaald & wat spelen met die instellingen. Huzzah voor het gebruiksgemak van Epsonscan, whereas Silverfast gewoon de mist in ging met standaard frames.
En dan begon het inscannen, ik vond het al vreemd dat ik zoveel verschillende beelden door elkaar zag op de negatieven. Vroeg me zelfs al af of ze misschien wat filmrolletjes door elkaar hadden gemixed ofzo.
Het begint met wat foto's van Trier - DE - nov 2013.
Om dan over te gaan naar Stanzach - AT - mei 2014.
Om dan te eindigen hier in Wilrijk - BE - zomer 2015.
En om een vervallen pushed filmrolleke te zijn, vind ik dat er serieus goed uitzien :)

PS: Eindelijk kocht ik een Pi... Hij is onderwege en ik ben curieus.